Vállalkozás hvg.hu 2024. október. 31. 11:05

Még nincs döntés a Körszálló bontásáról és átépítéséről

Valószínűleg lesz valamilyen átépítés, de egyelőre csak a tervezés zajlik. A kiszivárogtatott, elbontásról és újraépítésről szóló koncepció csak egy lehetőség a tulajdonos szerint.

„Az október 30-án a közösségi médiában, engedély nélkül nyilvánosságra hozott koncepció tervekről egyelőre végső fejlesztői döntés még nem született. Az épület állapota valóban indokolna valamilyen mértékű bontást és/vagy átalakítást, de egyelőre folynak a tervezési munkálatok és csak a jövőben lesz végleges döntés az épület felújításával kapcsolatban” – írja közleményében a Körszálló tulajdonosa, a Market Asset Management Zrt. (MAM).

A cég hangsúlyozza, hogy a kiszivárogtatott tervek „még nem is publikus anyagok, amiknek megosztásához nem járult hozzá sem a MAM, sem pedig a terveket készítő iroda, a KÖZTI”.

A MAM azt is leszögezi, hogy ő a kizárólagos tulajdonosa és egyben az illetékes a Körszállóval körüli bármilyen beruházással kapcsolatban. „A végleges koncepcióról és elfogadott tervekről, a szálloda jövőjéről pedig szintén a tulajdonos MAM fogja tájékoztatni a közvéleményt.”

A Körszálló idén nyárig a Danubius Hotels Zrt. tulajdonában volt, akkor adta el a Garancsi Istvánhoz tartozó Market Építő Zrt. egy leányvállalatának, a Market Asset Management Zrt.-nek. Akkor mutattuk be az ikonikus, az 1967-es átadásakor még modernnek számító épület történetét:

Beletehénkedik a budai harmóniába, vagy illik oda? – a Körszálló története

1967 óta ikonikus épülete a fővárosnak, de az igazi fénykora nem tartott sokáig. Az utóbbi időben kollégisták és nagyvállalati dolgozók laktak benne, most pedig egy egyelőre nem részletezett, “magas hozzáadott értékű beruházás” elé néz.

hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?