Vállalkozás Mészáros Márton 2024. szeptember. 05. 12:38

Közvetlen buszjárat indul Budapestről a parndorfi Designer Outletbe

Hetente 20 magyar vásárló utazhat kényelmesen Európa egyik legnagyobb bevásárlóközpontjába.

Közvetlen buszjáratot indít a parndorfi Designer Outletbe a fenntartó McArthurGlen és a Cityrama utazási iroda – jelentették be a McArthurGlen csütörtök reggeli sajtóeseményén. Az új szolgáltatás szeptember 20-án indul, és hetente 20 magyar vásárlónak segít eljutni a burgenlandi bevásárlóközpontba. A szolgáltatás díja 29 euró, azaz mintegy 11 400 forint lesz.

A határtól mintegy 20 percre, de Bécstől is csak fél órára található Designer Outlet Parndorf Európa egyik legnagyobb outlet bevásárlóközpontja, amely 37 ezer négyzetméteren mintegy 160 világmárka kifutó termékeit árulja. Az outlet 1998 óta fogadja a vásárlókat, tavaly például 6,8 milliót. A vendégek között egyre többen érkeznek a távol-keletről vagy épp az Egyesült Államokból, de a magyar közönség is egyre nagyobb, 2023-ban 27 százalékkal nőtt a magyarországi látogatók száma.

Mario Schwann, a McArthurGlen helyi vezetője elmondta, hogy a koronavírus nem befolyásolta érdemben a magyar vásárlók arányát, akik jelenleg a teljes közönség 15-18 százalékát teszik ki. A magyarok költési szokásaival kapcsolatban pedig úgy fogalmazott, hogy az a környező országokhoz hasonló szinten van, a legtöbbet a gazdagabb országokból, például a közel-keletről érkezők költik.

A növekvő magyarországi kereslet ellenére nem terveznek magyarországi bevásárlóközpontot, a buszjáratot viszont a jövőben elképzelhető, hogy bővítik, ha sikeres lesz a szolgáltatás. Elmondta azt is, hogy Bécsből is van már hasonló járat Parndorfba, de igyekeznek új piacok felé is nyitni, mint amilyen India vagy az Egyesült Államok.

Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.