A lánc a hagyományos hongkongi ízek szerelmeseinek kedvez új pizzájával.
A Pizza Hut egy közel 130 éves hongkongi étteremmel együtt gondolt újra egy tradicionális helyi fogást, amely kígyóhússal készül – számolt be a CNN.
A most piacra dobott pizzára aprított kígyóhús, fekete gomba és kínai szárított sonka került feltétként, vagyis az autentikus kígyópörkölt nélkülözhetetlen összetevői.
A kígyópörköltet Hongkongban és Dél-Kínában is évszázadok óta fogyasztják, különösen a hidegebb hónapokban. Sokan úgy vélik, hogy a kígyóhús gyógyhatású, egészségesebbé teszi a bőrt, kedvező hatással van a test hőháztartására és serkenti a vérkeringést.
„A kígyóhús sajttal és kockára vágott csirkehússal párosítva gazdagabb ízvilágot eredményez" – közölte a Pizza Hut Hong Kong, hozzátéve, hogy a Ser Wong Fun nevű, 1895-ben nyílt hongkongi étteremmel dolgozták ki a receptet.
A CNN megkóstolta a pizzát, cikkükben a kígyóhús állagát a száraz csirkehúséhoz hasonlították. Aki mégis megkívánná az ételkülönlegességet, annak Magyarországról több mint 8500 kilométert kell utaznia, ugyanis nem valószínű, hogy a hazai éttermekbe is elhozza a lánc.
(Nyitókép: AFP / DPA Picture-Alliance / Fotostand)