Vállalkozás hvg.hu 2022. május. 12. 08:11

Nagyot nőtt a Hell árbevétele, 100 milliárdos forgalmat ért el tavaly

Az exportból származó bevétel alaposan megemelkedett, az EU-n kívül Indiában, Boszniában és Ukrajnában hasított az energiaitalt gyártó cég.

Közzétette a 2021-es beszámolóját a Hell Energy. A Forbes cikke szerint a cégcsoport óriásit nőtt 2020 és 2021 között, az árbevételt 72,7 milliárd forintról 100,5-re növelte, az adózott eredményt pedig megduplázta, 7,8 milliárdról 15,6-ra nőtt.

Az exportból származó árbevétel is alaposan megemelkedett (38,6-ról 56,2 milliárdra), de az exportértékesítés arányát is tovább növelték, az eddigi 53,1 százalék helyett 2021-ben már az árbevétel 56 százalékát tették ki a külpiacok.

A Forbes szerint az Európai Unión belül a legnagyobb árbevételt a román, a bolgár, a görög, a német és a szlovák piacnak köszönhetik, az EU-n kívül pedig India, Bosznia és Ukrajna voltak a legerősebb országok 2021-ben.

A cikkben megjegyezték, hogy a Hellnek komoly állami hátszele van, az elmúlt másfél évtizedben számos nyertes pályázatot tudhat maga mögött. A teljes csoport 2008 és 2021 között összesen 15,3 milliárd forintot kapott, ez összesen 23 elnyert pályázatot jelent.

* * * Támogatott hitel vállalkozások számára

A Széchenyi Kártya Program némileg megváltozott feltételekkel, Széchenyi Kártya Program MAX+ néven folytatódik 2023-ban. Ennek köszönhetően év végéig fix 5 százalékos kamat mellett kaphatnak kölcsönt céljaik megvalósításához a vállalkozások. Ez a jelenlegi piaci kamatozású vállalkozói hitelekhez képest 12-18 százalékos kamatelőnyt jelent. A Bankmonitor Széchenyi Hitel kalkulátorával a vállalkozások ellenőrizhetik, hogy milyen támogatott hitelt igényelhetnek.

Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.