Vállalkozás hvg.hu 2021. szeptember. 07. 07:48

35 éves kaszinókoncessziót kapott Garancsi István és Szalay-Bobrovniczky Kristóf

Egészen 2056-ig üzemeltethetik a fővárosi kaszinókat.

A legértékesebb hazai kaszinókat, a Las Vegas családot üzemeltető cég, az LVC Diamond Játékkaszinó Üzemeltető Kft. 2056-ig kapott koncessziós jogot – írja a Telex.

A budapesti kaszinók korábban Andy Vajna érdekeltségébe tartoztak, most a bizniszen ketten osztoznak: a MOL Fehérvár labdarúgóklubot is tulajdonló Garancsi István és a korábbi londoni nagykövet, Szalay-Bobrovniczky Kristóf, a lap szerint 60-40 százalékos arányban.

Garancsihoz és Szalay-Bobrovniczkyhez kerültek Andy Vajna kaszinói

Április végén került az öt budapesti kaszinó koncessziós jogát birtokló cég az érdekeltségükbe.

Öt helyet üzemeltet az LVC Diamond, az Atlantis, az Atrium Eurocenter, a Corvin Sétány, a Sofitel, illetve a Tropicana kaszinót.

Az LVC Diamond 2015-ben elnyert koncessziói 2024 végén jártak volna le, de egy törvénymódosításnak köszönhetően újra ki lehet osztani a koncessziókat, ha a korábban megkötött szerződés eredeti időtartamának fele már eltelt.

* * * Támogatott hitel vállalkozások számára

A Széchenyi Kártya Program némileg megváltozott feltételekkel, Széchenyi Kártya Program MAX+ néven folytatódik 2023-ban. Ennek köszönhetően év végéig fix 5 százalékos kamat mellett kaphatnak kölcsönt céljaik megvalósításához a vállalkozások. Ez a jelenlegi piaci kamatozású vállalkozói hitelekhez képest 12-18 százalékos kamatelőnyt jelent. A Bankmonitor Széchenyi Hitel kalkulátorával a vállalkozások ellenőrizhetik, hogy milyen támogatott hitelt igényelhetnek.

hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?