Vállalkozás hvg.hu 2021. augusztus. 31. 08:15

Most már teljes egészében az OTP-s Csányi Sándoré a Budai Egészségközpont

Az intézmény alapítója, vezetője eladta a maga 25 százalékos részét a Csányi érdekeltségébe tartozó cégnek.

Most már teljes egészében Csányi Sándor OTP vezér érdekeltségének számít a Budai Egészségközpont – írta meg a Népszava. A lap szerint Varga Péter Pál gerincsebész, az intézmény alapító tulajdonosa, vezetője eladta a Csányi-féle Bonitás 2002 Befektető és Tanácsadó Zrt.-nek a 25 százalékos tulajdoni hányadát.

„Javában zajlik az új kórháztömb építése és annak a finanszírozásába már nem tudok beszállni, ezért úgy gondoltam, egyszerűsítem a dolgokat és eladom a tulajdonrészemet” – mondta erről Varga a lapnak.

A Budai Egészségközpontot (BEK) nem csak magánegészségügyi szolgáltatásokat nyújt, hiszen a Királyhágó utcai központi kórházban közfinanszírozással látják el és operálják mintegy 16 éve a legsúlyosabb gerincbetegeket. Ez a tevékenység is zavartalanul működik.

A napilap szerint továbbra is Varga Péter Pál kezében marad az intézmény vezetése, menedzsmentjének irányítása.

Arra a kérdésre, hogy pontosan mekkora összegért cserélt gazdát „életműve”, Varga azt mondta, ez üzleti titok, de annyit elárult, hogy milliárdos tételről van szó.

* * * Támogatott hitel vállalkozások számára

A Széchenyi Kártya Program némileg megváltozott feltételekkel, Széchenyi Kártya Program MAX+ néven folytatódik 2023-ban. Ennek köszönhetően év végéig fix 5 százalékos kamat mellett kaphatnak kölcsönt céljaik megvalósításához a vállalkozások. Ez a jelenlegi piaci kamatozású vállalkozói hitelekhez képest 12-18 százalékos kamatelőnyt jelent. A Bankmonitor Széchenyi Hitel kalkulátorával a vállalkozások ellenőrizhetik, hogy milyen támogatott hitelt igényelhetnek.

hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?