Vállalkozás hvg.hu 2021. február. 10. 10:43

Felbontotta a Gundel-menza szerződését a Miniszterelnökség

Nem tölti ki az 5+5 évre szóló menzaszerződést a Gundel, amely egyébként is üzemeltető-váltáson megy keresztül.

Közös megegyezéssel felbontotta a Miniszterelnökség és a Gundel étterem a 2019-ben aláírt 5+5 évre szóló üzemeltetési szerződést, ami a Karmelita kolostor menzája működtetéséről szólt – írja a Népszava.

Két éve írta meg a hvg.hu, hogy a Gundel kapott megbízást arra, hogy a Budai Várba költöző Miniszterelnökség menzáját üzemeltesse, a megbízást tenderen nyerték el. Az ügy nagy sajtóvisszhangot váltott ki, a kormány hevesen magyarázta, hogy nem egy luxusétterem van a Karmelitában, hanem egy egyszerű menza.

Ezt próbálta bizonyítani Orbán Viktor sajtósa is, aki két fotót bocsátott a rendelkezésünkre annak alátámasztására, hogy bár valóban a luxusétterem főz rájuk a felújított új helyen, a Miniszterelnökség menzája is csak egy sima menza, hagyományos ételekkel és szolid árakkal. Az akció nem sült el jól, mert a menüsor alapján a Gundel-menza már szinte hihetetlenül olcsónak tűnt, óriási botrány kerekedett, a virtuális népharag az étteremre zúdult.

Fotókkal bizonyítják: ilyen puritán Orbán menzája, még ha a Gundel is főz

Füstölt csülkös bableves 300 forint, burgonyafőzelék 300 forint, sertéssült 800 forint - ilyen nyomott árakon főz a Gundel a Budai Várba költözött Miniszterelnökségre. Miután megírtuk, hogy az exkluzív étterem kapta a megbízást, azonnal fotókkal támasztották alá, hogy szó sincs luxusról, Orbán Viktor tálcáról eszi a napi menüt.

A Gundel éttermet egyébként májustól átveszi az Eventrend Group, de így a Karmelita menzája már nem hozzájuk fog tartozni. A Népszavának a Miniszterelnökség nem árulta el, hogy ki üzemelteti a továbbiakban az étkezdét.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden hír a koronavírus-járványról
EUrologus Szűcs Ágnes (EUrologus) 2021. április. 16. 17:00

Csak politikai akarat hiányzik, hogy az Európai Bizottság elindítsa a jogállamisági mechanizmust

Noha számos uniós jelentés bizonyítja, hogy Lengyelországban és Magyarországon sérül az igazságszolgáltatás függetlensége, és virágzik a korrupció, az uniós intézmények közti játszmák és a politikai kockázattól való félelem miatt az Európai Bizottság mégis halogatja, hogy fellépjen az uniós pénzügyek érdekében. Az EUrologus Jogálom című sorozatának 3. része.