Vállalkozás hvg.hu 2020. november. 11. 14:04

Korábban nyitnak az Auchan áruházak a korlátozások alatt

Újabb áruházlánc reagált az új járványügyi szabályokra.

Koronavírus – a második év

Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.

Változik az Auchan áruházak nyitvatartása a szerdán lépő jogszabályi előírások értelmében – közölte az áruházlánc. Mint írják:

az áruházak egységesen hétfőtől vasárnapig reggel 6 órától 19 óráig lesznek nyitva.

Ez azt jelenti, hogy több áruház az eddigieknél korábban kinyit, a zárás viszont mindenütt előbbre tolódik.

Az Auchan-benzinkutak egységesen 20 óráig lesznek nyitva, az automata kútoszlopok továbbra is éjjel-nappal üzemelnek. A házhoz szállítás változatlan feltételekkel működik, de a megrendelt termékek helyszíni, áruházi átvételére csak 19 óráig van lehetőség. 

A járványügyi korlátozásokról szóló új kormányrendeletre már az IKEA is reagált, magyarországi áruházaik este 7-ig tartanak nyitva. Korábban a Lidl és az Aldi, majd a Spar is közölte, hogyan változik a nyitvatartásuk az új, kijárási tilalmat is tartalmazó kormányrendelet nyomán.

Az új szabályozás a magyarországi boltok negyedét érinti.

Itt a kormányrendelet: Éjféltől jön a kijárási tilalom, néhol közterületen is kötelező maszk, a gyógyszertárak és benzinkutak nem zárnak 19 órakor

Miután kedden a Parlament elfogadta a koronavírus-világjárvány második hulláma elleni védekezésről szóló törvényt (amivel a kormányt felhatalmazta rendeleti kormányzásra 90 napra), a kormány 30 napra szigorú korlátozásokat vezetett be, amelyek szerda 0 órától életbe is lépnek. A rendelet értelmében: Este 8 óra és reggel 5 óra között kijárási tilalom lép életbe, mindenkinek haza kell érnie este 8 óráig.

Koronavírus – a második év
A sorozat további cikkei

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden hír a koronavírus-járványról
Itthon Windisch Judit - Dezső András 2021. április. 12. 17:05

Mennyire egyedülálló a magyar modell, amely rekordszámok mellett döntött az iskolák nyitásáról?

Az európai példák azt mutatják, hogy az iskolákat csak azután kezdték el vagy kezdik el kinyitni, hogy javulnak a járványügyi adatok. Kivétel ez alól Ausztria, ahol viszont egy intenzív teszteléssel kompenzálnak és nem is állnak rosszul. Noha itthon a környékbeli országokhoz képest magas a fertőzöttségi és halálozási adat, az is igaz, hogy szinte sehol sem álltak olyan jól oltásban, mint Magyarországon, ahol azonban a jól haladó oltások ellenére még messze a nyájimmunitás.