Minden részletre kitér a szabályzás, nem mindegy hogyan szállnak a vendégek a liftbe, de az sem, hogy mikor akarnak enni.
Kiadott a Magyar Turisztikai Ügynökség egy 24 oldalas Covid-kézikönyvet a Nemzeti Népegészségügyi Központ bevonásával arról, hogyan előzhető meg a járvány elleni védekezés a szállóhelyeken - írja a mfor.hu.
A cikk szerint a szabályokkal már a foglaláskor is találkozhatunk, amiket majd be kell tartani az ottartózkodás alatt.
Nem meglepő, hogy az egyik legfőbb szempont a fertőtlenítés: a szobákban minden egyes felületet alaposan kell tisztítani, ajánlott a hosszú szellőztetés, de az is, hogy ha van rá mód, a szobákat csak 12 óra elteltével adják ki, miután felszabadultak.
Ajánlás az is, hogy az egymás melletti, vagy szemben levő szobákat ne adjanak ki, így akadályozva a folyosón való torlódást.
Alap, hogy a maszkhasználat az alkalmazottak számára kötelező, a vendégek felé, pedig elvárás, ha a közösségi tereket használják. Az mfor szerint a wellness-részlegekben létszámstop van, ami nem is meglepő, hiszen a vírus imádja a párás levegőt.
Az étkeztetést a legtöbb helyen csúsztatva oldják meg, a vendégeknek jelezniük kell, mikor kívánnak reggelizni, ebédelni, vacsorázni és elvileg csak ebben a megjelölt időintervallumban fogadja őket az étterem.
A liftek esetében az a szabály, hogy egyszerre csak egy család utazhat, a következő körben pedig már fertőtleníteni kell, bár ez nehezen megoldhatónak tűnik a cikk szerint.