Vállalkozás hvg.hu 2019. november. 12. 13:47

Már itthon is árul műhúsos burgert a Burger King

A Rebel Whopper most debütál Európában.

Keddtől Magyarországon is kapható a Burger King növényi alapú műhúspogácsával készült burgere, a Rebel (lázadó) Whopper. A szendvics az összes hazai éttermükben kapható, a Liszt Ferenc repülőtéri egységet kivéve.

A Burger King most teszi elérhetővé a fogást Európa-szerte: a kontinens 25 országában, összesen 2500 üzletben lehet már megvásárolni. A Bloomberg szerint ez a gyorsétteremlánc történetének egyik legnagyobb termékbevezetése.

A Rebel Whopperbe kerülő műhúspogácsát a The Vegetarian Butcher (a vegetáriánus hentes) nevű hollandiai központú cég gyártja, amit 2018 végén vásárolt fel az Unilever.

A Burger King a növényi alapú élelmiszerek iránti, folyamatosan növekvő keresletre reagálva illesztette be választékába a Rebel Whoppert. Az Egyesült Államokban már kapható ez a változat, az ottani piacra azonban más beszállítótól vásárolják a műhúspogácsát: ott az Impossible Foodsszal gyártatnak, amely Európában még nem kapott forgalomba hozatali engedélyt.

A Rebel Whopper árát országonként eltérően határozta meg a Burger King, Magyarországon – ahogy Facebook-oldalukról kiderül – az új változatért ugyanannyit kérnek, mint egy hagyományos, marhahús pogácsát tartalmazó szendvicsért.

A műhúspogácsa a cég közlése szerint fenntartható gazdálkodásból származó szójából, búzából, növényi olajból és fűszerekből áll, de nem vegán, sőt, nem is vegetáriánus, mivel ugyanazon a grillrácson készül, mint a valódi húspogácsák, a szendvicsbe pedig ugyanúgy kerül tojást is tartalmazó majonéz. Ahogy a Burger King Hungary fogalmazott,

azoknak hoztuk el ezt a burgert, akik nem szeretnének lemondani az autentikus Whopper ízről, mégis rugalmasan tudnak és akarnak választani a húsos és húsmentes étkezések között.

hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?