A gyárat bezárták, de a dolgozók akkor is gondosan őrizgették a százéves kovászt.
Júliusban még nagyon úgy tűnt, hogy az olaszoknak el kell köszönniük egyik nagy hagyományú édességgyáruktól, a veronai Melegattitól. Ez volt az a cég, amely meghonosította Olaszországban a pandoro nevű kuglóf-féleséget, és nyáron úgy tűnt, nem sikerül időben rendezni a tulajdonosi jogokat, így éppen a karácsonyi főszezonról csúszik le a cég.
Most úgy tűnik, a dolog mesés fordulatot vett, már amennyiben annak tekintjük, hogy új tulajdonossal vág neki a cég a karácsonynak. A karácsonyi történetnek külön meghittséget kölcsönöz az, amiről az Olaszmamma blog ír az olasz lapok alapján: a mostani ünnepi szezont azért tudja bevállalni a cég, mert néhány egykori dolgozó a sütemény elkészítéséhez elengedhetetlen anyakovászt azután is gondozta, hogy a létesítmény bezárt. Esetünkben egy százéves kovászt táplálgattak az előírt hőmérsékleten hónapokon át, úgy, hogy e hét keddjén el is indulhatott a gyártás.