Vállalkozás hvg.hu 2018. március. 13. 12:22

A legcinikusabb ételcsomagolások – dobogós a Tesco

Angol képviselő robbantotta ki a Tesco saját márkás marhabordájával kapcsolatos botrányt.

Vasárnap este James Cleverly Tory-képviselő posztolt a Twitteren egy képet vacsorája alapanyagáról: a Tesco saját márkás marhabordája a csomagolásban egy nagy szelet húsnak tűnik, kibontva azonban látszik, hogy csak két kisebb húsdarabról van szó, köztük egy üres rekesszel, melyet a csomagolás ügyesen kitakart – írta a The Guardian.

„Azt hiszem, ez a csomagolás egy kicsit cinikus. Szeretném hallani, mi ennek az üres rekesznek a magyarázata” tweetelte a képviselő. A Tesco azzal védekezik, hogy a termék pontos súlyát mindig feltüntetik a csomagoláson.

A Tesco azonban nem az egyetlen cég, aki trükközik a csomagolással, vagy annak feliratával. 2015-ben a Cadbury vet ki a dobozból két csokirudat úgy, hogy levegővel töltötte ki a helyüket. A Marks&Spencer a nagyon rusztikusnak és termelőinek szánt Lochmuir lazaccal bukott hatalmasat, mikor kiderült, nincs is ilyen nevű folyó. A Tropicana mangólevét pedig azért vették össztűz alá, mert 87 százaléka almából készült.

Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.