Vállalkozás hvg.hu 2017. november. 02. 09:55

Gusztustalan konyha, lejárt alapanyagok a 4 csillagos hotelben

151 kilogramm lejárt, nem nyomon követhető élelmiszert találtak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal ellenőrei a hajdúszoboszlói Hotel Silver éttermének konyhájában.

Az étterem ellenőrzése során 21 tételnyi olyan élelmiszer került elő, amely a gyártói vagy a konyha saját jelölése szerint már lejárt. Egy részükről – például vadhúsról és -csontról – az sem derült ki, honnan szerezték be őket.

A Nébih megtiltotta ezek forgalomba hozatalát.

A helyszínen számos egyéb, higiéniai és adminisztratív probléma is akadt. A hűtőtérben a polcok rácsozata rozsdás, a hűtőajtók és a körülöttük lévő fal, valamint az ajtótokok szennyezettek, az élvédők több helyen sérültek voltak. A konyha területén fedetlen tárolókba gyűjtötték a hulladékot.

Az önellenőrzési rendszer ellenőrzési lapjait előre kitöltötték, így maga az önellenőrzés értelmét vesztette.

A hatóság határidő tűzésével felhívta az élelmiszervállalkozást a hibák kijavítására és a jogszerű működés helyreállítására. Az eljárás folyamatban van, az ügyben több százezer forintos bírság várható.