Vállalkozás hvg.hu 2017. október. 09. 18:30

Menzakaja lehet a harcsatatár salátával, marinált eperrel

Négyszázötven forintból kellett háromfogásos menzakaját főzniük a szakácsoknak. Közétkeztetőket versenyeztetett a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. A pécsiek már nyalogathatják a szájuk szélét, mert a legtöbb pontot egy ottani közétkeztető cég alkalmazottja kapta.

450 forintból kellett kihozni az alapanyagot a háromfogásos kajákhoz, nem lehetett kis feladat. A versenyt a Nemzeti Élelmiszerlánc és Biztonsági Hivatal szervezte, szakácsok és segítőik 52 városból érkeztek. Egész hétvégén ment a sütés-főzés, a meghívottak nem igazán kerülhettek tűzközelbe, de még csak nem is kóstolhattak.

Csak meghatározott alapanyagokat, mint például csirke, harcsa, spenót lehetett felhasználni az ételek elkészítéséhez. Az eredményeket hétfőn tette közzé a Nébih a honlapján. Így okkal gondolhatjuk, hogy a legjobb menzakaják Pécsett, Dunaújvárosban, Törökbálinton készülnek majd.

Ha kíváncsi, hogy honnan érkeztek a verseny legjobb szakácsai, akkor azt megnézheti a Nébih honlapján.

hvg360 Dobszay János - Gergely Márton 2025. március. 15. 07:00

Lazuljon-e néha Magyar Péter, vagy abból nem sok jó származik? – Geszti Péter és Radnai Márk a HVG Címlapsztoriban

Van-e mesterséges intelligencia a Tisza március 15-re készült himnuszában? Mi volt a kormánykommunikáció lélektani mélypontja Geszti Péter számára? Mit árul el Magyarországról, hogy mindenki ki volt akadva Kasszás Erzsitől, akinek karakterével Radnai Márk mégis milliárdokat hozott a CBA-nak? Milyen megfontolás van amögött, hogy Magyar Péter hajlamos durván, cinikusan kommunikálni? Miért tojik mindenki a kormány jóhír-kampányára? Hogyan ne legyen Kubatov-lista a Tisza-szigetekből?