A budapesti húsüzlethez kapcsolódó koszos egységben 6,5 tonna nem nyomon követhető terméket foglaltak le.
Az egységben semmilyen nyomon követési rendszert sem vezettek, így a termékek eredete nem volt bizonyítható. Az ellenőrök emellett több higiéniai problémát is találtak az ellenőrzés során: a padozat, az oldalfalak és a mennyezet több helyen sérült, koszos, repedezett volt. A fűszerek tárolására és kimérésére használt helyiségben a munkapult erősen szennyezett, a mérleg koszos és rozsdás volt.
A termékek jellegének megfelelő elkülönített tárolást sem biztosították minden esetben, valamint az eszközfertőtlenítő nem működött. Az ellenőrzés idején a húsok bontására használt helyiségben, a maximálisan megengedett 12 °C helyett, 15 °C volt.
A dolgozók részére kialakított öltöző és szociális helyiség szintén koszos volt, továbbá hiányoztak a higiénikus kézmosás feltételei.
Az egységben a termékek készítésekor, az előírásoktól eltérően, fagyasztott alapanyagokat is felhasználtak. Az ellenőrök 55 tétel, jelöletlen, nem nyomon követhető élelmiszert (sonkát, kolbászt, pácolt félkész termékeket) foglaltak le, összesen mintegy 6500 kg mennyiségben. Az egységből fővárosi és pest megyei húsüzletekbe, valamint hétvégi piacokra szállítottak.
A szakemberek az egység tevékenységét felfüggesztették, valamint elrendelték a termékek forgalomból történő visszahívását. Az eljárás folyamatban van, az ügyben milliós nagyságrendű bírság várható.