Vállalkozás hvg.hu 2016. október. 18. 20:22

Eldőlt a Mediaworks sorsa? Budapesten tárgyalt Heinrich Pecina

Piaci hírek szerint egy-két napon belül bejelenthetik, hogy gazdát cserél a megannyi megyei lap, illetve több magazin mellett a Népszabadságot is tulajdonló Mediaworks.

A Népszabadság sorsáról írott eddigi cikkeinket itt elolvashatja.

Kedd délelőtt több forrásból is úgy értesültünk, hogy Budapesten tartózkodik a Mediaworks tulajdonosa, a Vienna Capital Partners több vezetője. Voltak, akik állították, hogy köztük volt a VCP-t vezető Heinrich Pecina is, akit végül délután a hvg.hu munkatársa is felfedezni vélt egy budai irodaháznál.

Arról az épületről van szó, amelyben a többi között a Magyar Olimpiai Bizottság is székel, itt van a Koreai Kulturális Központ, de itt van a Horváth és Társai Ügyvédi Iroda DLA Piper is. Munkatársunk az épület teraszán látta az iroda egyik vezető munkatársát, aki 2016. október 7-én például ellenjegyezte a Mediaworks egyik igazgatósági tagjának aláírási címpéldányát. De ugyancsak az épület teraszán fedeztük fel Christian Fischer VCP-partnert is.

Azt, hogy a megbeszéléseken valóban a Mediaworks értékesítéséről esett-e szó, senki sem erősítette meg, ám több forrás is állította: az üzletet szerdán vagy csütörtökön bejelenthetik. A médiapiacon hónapok óta tartja magát a híresztelés, amely szerint a VCP eladni készül a többi között magazinokat, 13 regionális lapot, a Világgazdaságot és Nemzeti Sportot is kiadó Mediaworkst. Több találgatás jelent meg arról is, hogy a lehetséges vevő Mészáros Lőrinchez, Felcsút milliárdos polgármesteréhez is kötődik, ez azonban bizonyosan eddig nem derült ki.

Egymillió embert érint a Népszabadság kiadójának sorsa

Megnéztük, mekkora ajándék lehet a kormánynak az, ha valóban Fidesz-közeli kezekbe kerül a tizenhárom megyei lapot is birtokló Népszabadság-kiadó, és ha a Class FM helyén is egy kezesebb adó lesz hallható.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden hír a koronavírus-járványról
hvg360 Bihari Ádám 2021. március. 04. 20:20

Nagyinterjú Élesben Szijjártó Péterrel: oltásjátszma, jachtozás, titkosszolgák és a Néppárt-balhé

Nem jókedvünkben döntöttünk a lezárásról, ha nem lépjük meg, nehéz helyzetbe került volna az egészségügy és az ország – mondta a lezárások bejelentésének napján Szijjártó Péter a hvg360-nak. A többi között kiderül, kitől kért engedélyt az interjúra a miniszter, barátja-e Szíjj László, mi a kormányzati álomposztja, elküldték-e FFP2-maszkért, és mit gondol a magyar sajtószabadságról.