Egy izraeli sörfőzde gluténmentes, csicseriborsóból és datolyából főzött söre tarol a Közel-Keleten.
Az izraeli Srigim sörfőzde létrehozta a gluténmentes, csicseriborsóból, datolyából és hajdinából kotyvasztott kézműves sört. A meglepő egyveleg azonban csak innen nézve tűnik abszurdnak, a régióban, ahol a söröket egyébként is gyakran helyi alapanyagokból főzik, előszeretettel fogyasztják - írja az Élemiszer Online.
„A csicseriborsó egy nagyon közel-keleti élelmiszer" – mondta a Yahoo-nak Bryan Meadan, a Srigim társtulajdonosa. Meadan a csicseriborsósört otthon kísérletezte ki, majd bedobta a jeruzsálemi sörrajongók körében, akik – állítása szerint – nagyon elégedettek voltak főzetével. A kézműves sörforradalom pedig már ténylegesen gyökeret vert Jeruzsálemben is, ahol idén augusztusban meg is tartották az első Jerusalem Beer Festet.
"A szűretlen, nyers és nagyon friss" sörként jellemzett ital egyébként nem az egyetlen különlegesség a piacon: ugyancsak helyi alapanyagok felhasználásával készül a „Hey Ju-Boy!"-nak nevezett sör, amit datolyamézből és borókabogyóból készít a The Dancing Camel nevű cég.