Egy Finnországban élő magyar versenyző kolbász-típusú makkarája, vagyis finn szafaládéja vitte el a pálmát a Helsinkiben megrendezett kolbászversenyen - jelentette a budapesti finn követség.
A Helsinkiben nemrégiben rendezett Stadin paras makkara (A város legjobb kolbásza) elnevezésű kolbászversenyen a négy tagú zsűri a Finnországban élő magyar Vilisics Ferenc kolbász-típusú makkaráját találta a legjobbnak – írta a Facebookon a budapesti finn követség.
Feri's Sausages on Helsinki's Best Sausages competition!
Posted by Feri's Sausages on Tuesday, August 4, 2015
Egy blogbejegyzést is megosztottak az eseményről, amelyből kiderült, az értékelés szerint a győztes magyar kolbász "bátran fűszerezett, zamatos, és megfelelően jó masszájú, ropogós héjú, mindent összevetve remek kolbász a Feri magyar csipős paprikás kolbásza".
Vilisics Ferenc baráti körben kezdett foglalkozni kolbászkészítéssel, és egy eredeti finn receptet vett alapul a győztes recept kidolgozásához – írták.
A győztes később a Facebookon közölte, óriási dolognak tartja az elismerést, mert csak két hónapja indította el a kolbászbizniszt és a győzelemmel járó hírverés nagy segítséget jelent.
Dear old and new friends of Feri's sausages! Yesterday early afternoon I've received a call from Timo Santala, head of...
Posted by Feri's Sausages on Thursday, August 6, 2015