Vállalkozás MTI 2014. szeptember. 26. 05:09

Magyar üzemet állíthat le az ukrán elnök cége

Megszüntetheti nagykanizsai ostyagyártását az ukrán államfő érdekeltségében álló Bonbonetti, amely 60 fős létszámleépítést jelentett be – értesült a Népszabadság. A lap szerint decemberben meg is szűnhet a termelés Nagykanizsán.

Leállíthatja a Bonbonetti a termelést a nagykanizsai ostyaüzemben – közölte a Népszabadság, amelynek Sánta Sándor, a társaság vezérigazgatója nem cáfolta a hírt. A lap szerint azt mondta, a gyártás jelentős része budapesti gyárukba kerülhet, egyes gépsorokat egy fejlesztés révén már át is telepítettek a fővárosi üzemükbe.

A cégvezető a lépést a hatékonyság növelésének kényszerével indokolta. Hozzátette, hogy cégcsoportjuk az utolsó olyan édesipari gyártó Magyarországon, amelynek nagy kapacitású gyára van az országban, és meghatározó márkákat gyárt.

Sánta Sándor szerint több megoldáson is gondolkodnak a nagykanizsai gyár jövőjével kapcsolatban, és olyan megoldást részesítenének előnyben, amelynek eredményeként megmaradhat a helyi gyártás.

bonbonetti.hu

Hangsúlyozta, hogy a magyarországi fejlemények nem állnak összefüggésben az ukrán anyacég, a Viktor Porosenko érdekeltségében álló Roshen problémáival az orosz piacon, amelyek ugyan alapvetően nem rendítik meg az európai, amerikai és kanadai érdemi piacokkal is rendelkező céget, de azért komoly bevételkiesést okoznak neki.

A lapnak sikerült megtalálnia egy befektetőt, aki vevője lehet a gyárnak. Részleteket – a nem édesipari vállalkozásokban érdekelt – Géczi László nem közölt, de annyit elmondott, banki hitelek és uniós támogatás felhasználásával biztosítaná a termelés fenntartását, a dolgozók további foglalkoztatását.

 

hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?