Vállalkozás Nol 2014. július. 07. 14:39

Különleges gyorsétteremlánc formálódik Budapesten

Egy újlipótvárosi kávézó helyén alig nyílt meg az orosz kifőzde, ami olyannyira piaci résbe talált, hogy a tulajdonos már franchise hálózat építését tervezi.

Úgy fest, hiányzó piaci keresletre talált Vágó Péter, a 33 éves – fiatal kora ellenére komoly vendéglátós tapasztalatokkal rendelkező – vállalkozó, amikor alig több mint egy hónapja megnyitott orosz kifőzdéjét. Az apró, újlipótvárosi kávézóból lett Bábuska (Nagymama) nevű kifőzde elsősorban az elvitelre rendezkedett be – bár ebédidőben szinte mindig teltház van.

Facebook

Nem volt kockázatmentes a Bábuska megnyitása, de hamar kiderült, hogy a vendégeknek bejön a hely – írja a nol.hu. A meghatározó alapanyagok Oroszországból származnak, és egy Budapesten működő orosz delikateszüzletből szerzik be őket. A repertoárban szereplő 20-25 féle étel receptjeit a tulajdonos orosz származású anyósa állította össze, a szakács pedig Ukrajnából érkezett.

Vágó Péter már azt fontolgatja, hogy Budán is nyit egy Bábuskát, sőt franchise-rendszerben egész hálózat is kiépülhet.

További részleteket itt lehet olvasni.

hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?