Vállalkozás hvg.hu 2014. április. 28. 12:35

Nulla alkalmazottal kaptak 338 milliót munkahelyteremtésre

Egy használtruha-kereskedéshez köthető vállalkozás kapta a legnagyobb munkahely-teremtési támogatást, ám egyetlen alkalmazottjuk sincs.

Bár a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) támogatása a jövőbeli munkahelyteremtésre vonatkozik, kissé furcsa, hogy a legnagyobb összeget egy olyan cég kapta, amelynek jelenleg egyetlen alkalmazottja sincs.

Ez a cég a Maxx Pont Ruházati, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., amely 338 millió vissza nem térítendő támogatást kapott pályázat útján az államtól – írta a Napi.hu. Az elnyert támogatás összege jelentősnek tűnik ahhoz képest is, hogy a cég 2012-ben szerény, 26 millió forintos nettó árbevételt ért el (2011-ben 66 milliós, míg 2010-ben 72 milliós bevételt), s jelenleg egyetlen bejelentett dolgozója sincs (a NAV március végi adatai szerint) – derül ki a Céginfo.hu adataiból.

A használtcikk-kereskedelemmel foglalkozó vállalkozás székhelye 2013 júniusától Tiszakanyár, előtte Nyíregyháza volt, s más volt a tulajdonosa is, tavaly júniusban került az ismert használtruha-láncot működtető Háda György és leánya érdekeltségébe. Ők azonban novemberben kiszálltak a cégből, azóta Háda egyik üzlettársa, Lakatos Roland a tulajdonosa. Lakatos ügyvezetője és résztulajdonos a Háda-1 Kft.-ben – amely jelenleg 721 főt foglalkoztat, és nettó árbevétele 2012-ben meghaladta a 8,6 milliárd forintot –, valamint résztulajdonos a 205 milliós forgalmú, 3 dolgozót foglalkoztató, szintén használtcikk-kereskedő Háda Kft.-ben is.

Ön vett már fel hitelt? Kérjük, kérdőívünk kitöltésével segítse munkánkat!

hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?