Ipari mennyiségű gluténmentes tészta jön Hajdú-Biharból
Magyarország első, ipari mennyiségű gluténmentes tésztát gyártó üzemének csarnokavatóját tartották meg kedden Monostorpályiban.
A technológiával együtt 1,2 milliárdos fejlesztés 65 százalékban uniós támogatással valósult meg - közölte Vaszkó László, az Agri-Corn Kft. ügyvezetője. Az új tésztagyárban 4 ezer tonna, kukoricából készült, gluténmentes tésztát állítanak elő évente, a beruházással 20 új munkahelyet teremtetettek a hajdú-bihari településen.
Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikai államtitkára azt mondta, a 100 százalékban magyar tulajdonú Agri-Corn Kft. a beruházással - a beszállítókat is figyelembe véve - több száz család megélhetéséhez járul hozzá a térségben.