2013. október. 09. 10:34 hvg.hu Utolsó frissítés: 2013. október. 09. 10:34 Vállalkozás

Megint rosszkedvűek a vállalkozások

Ismét pesszimisták a kis- és közepes vállalkozások, K&H kkv hangulati indexe nagyot esett az elmúlt három hónapban.

Az előző negyedévi ugrásszerű javulás után most újra romlott a vállalkozások hangulata. A hazai kkv-k következő egy évre vonatkozó várakozásait jelző K&H kkv bizalmi index 7 pontos csökkenést követően jelenleg -18 ponton áll.

A negatív irányú változás főként azzal magyarázható, hogy a vállalkozások a vállalati hitelkamatokat, a közterheket valamint a gazdaságpolitikát illetően is borúlátóbbak lettek – derül ki K&H kkv bizalmi index kutatás legfrissebb adataiból. A részletes eredményeket 2013. október 15-én, kedden publikálja a K&H Bank.

* * * Támogatott hitel vállalkozások számára

A Széchenyi Kártya Program némileg megváltozott feltételekkel, Széchenyi Kártya Program MAX+ néven folytatódik 2023-ban. Ennek köszönhetően év végéig fix 5 százalékos kamat mellett kaphatnak kölcsönt céljaik megvalósításához a vállalkozások. Ez a jelenlegi piaci kamatozású vállalkozói hitelekhez képest 12-18 százalékos kamatelőnyt jelent. A Bankmonitor Széchenyi Hitel kalkulátorával a vállalkozások ellenőrizhetik, hogy milyen támogatott hitelt igényelhetnek.

hvg360 Matalin Dóra - Hamvay Péter 2025. május. 02. 19:30

Mitől lesz finom a főzelék, milyen vendégektől borul ki Sárközi Ákos, és van-e itthon jó és olcsó alapanyag?

Mit értenek sokan félre a gluténmentességben? Hogyan lehet kikeveredni a főzeléktraumákból? Melyik alapanyagokat utálják legjobban a magyarok? Szuvidáljunk, vagy kövessük nagyanyáink módszereit? És miért nem szabad soha válaszolni Sárközi Ákos kérdéseire az éttermében? A Michelin-csillagos séf, Szatmári Ferenc gasztroblogger és Horváth Judit gasztroíró, receptfejlesztő volt a HVG Címlapsztori vendége.