Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#kkv

Vállalkozás Balla Györgyi - Dzindzisz Sztefan

Ha focimeccsen lehet, akkor a kereskedelemben is – a boltosok várják a korlátozások átalakítását

A nagyobb áruházaknak valószínűleg nem jelent majd problémát, ha a kormány az általános boltzár helyett négyzetméter-alapú vásárlást vezet be. Több helyen már digitális megoldás is van erre. A kisboltoknak viszont pluszembert kell felvenniük, aki figyeli a be- és kimenőket. A kereskedelmi szakmát kérdeztük, mit gondolnak a miniszterelnök bejelentéséről, hogy a kamara javaslatára változhat a bolti szabályozás.

Vállalkozás Bank360.hu

Ezek a cégek, vállalkozók lehetnek a 10 milliós ingyenhitel nagy vesztesei

A Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön 10 millió forint értékű hitelfelvételt biztosít a gazdasági károk miatt legnagyobb veszteséget elszenvedő vállalkozásoknak. A program első körében a turizmust, vendéglátást és szabadidős tevékenységeket szolgáltató vállalkozásoknak lett elérhető, március 16-tól viszont számos kiskereskedelmi, kölcsönzési és javítási ágazatban működő vállalkozás is igénybe veheti a kedvezményes kölcsönt. Hiába széles viszont az ágazatok listája, néhány tevékenységi kör így is kimaradt a programból.

OTP Bank Nyrt.

Az aprócsörgetéstől az érintésig: egyre több ország válhat készpénzmentessé

Feltehetően sokunknak okozott már bosszúságot, amikor a zsebünkben kotorászva kellett egy áru, vagy szolgáltatás ellenértékét apróval rendeznünk, pláne, ha nem volt a fizetéshez szükséges összegnek megfelelő fémpénz nálunk. A jó hír az, hogy egyre több országban – legyen szó egy egyszerű vásárlásról akár – a tranzakciók javarészt már készpénzmentesen zajlanak. A statisztikák szerint azonban Magyarország még messze van ettől, noha az igény fokozatosan nő a készpénzhelyettesítő eszközök használata iránt, s egyre többen élnek is e lehetőséggel.

Gazdaság Csányi Nikolett - Ká Zoltán

A túlélés egyik módja: amikor a tehén bejelentkezik a céges meetingen

A koronavírus-válság az élet minden területén megjelenik, így a hazai kis sajtmanufaktúrák mindennapjait is átalakítja. Nemesbükön, a Korosajt Műhelynél forgattunk, hogy megtudjuk, mik a túlélés módszerei. Az is kiderült, még az is elképzelhető, hogy a végén a teheneknek be kell jelentkezniük egy céges meetingen.

Vállalkozás hvg.hu

Öntenék a hitelt a cégekre, de honnan érdemes forrást szerezni?

A napokban ismertté váltak a vállalkozókat támogató 10 millió forintos kamatmentes gyorskölcsön részletei. A kedvezményes hitelt első körben csak a gazdaságilag leginkább sújtott vállalkozások vehetik igénybe, ezért érdemes lehet összegezni, hogy milyen más finanszírozási lehetőségek állnak rendelkezésre.

Gazdaság Lengyel Miklós

Családi viták bénítják a nagy átalakulás előtt álló Swarovskit

750 ékszerüzletet akar megszüntetni és 6000 embert kirúgni az alapító atya ükunokája, Robert Buchbauer, aki jelenleg a 125 éves céget vezeti. A család jelenlegi feje azon a véleményen van, hogy a kínai konkurencia miatt drágább és exkluzívabb ékszereket kell kínálni a vásárlóknak, de sok családtag szerint "ezzel zátonyra futna a hajó".

Allianz

10 dolog, amire érdemes felkészülni, ha vállalkozása van!

Egy vállalkozás vezetése nagy körültekintést igényel, de gyakran még a legnagyobb elővigyázatosság sem elegendő ahhoz, hogy kivédjük a céget fenyegető különféle veszélyeket. A stabil üzletmenet érdekében kiváltképp érdemes biztosításokkal védekezni, ezzel is a lehető legalacsonyabbra csökkentve a napi működésből eredő váratlan helyzetek negatív hatásait. A magyar kis- és közepes vállalkozások azonban gyakran rendkívül alulbiztosítottak, legnagyobb részük csak a szükséges, kötelezően előírt (akár banki, akár szabályozó hatósági, vagy köztestületi) biztosítási előírásokra szóló fedezetek megvásárlására költ. Fenyegető veszélyek azonban vannak bőven. Nézzük, melyek a vállalkozásokra leselkedő legnagyobb potenciális veszélyforrások!