2013. szeptember. 05. 13:40 MTI Utolsó frissítés: 2013. szeptember. 05. 13:33 Vállalkozás

Újabb haladékot kapott hitelezőitől a Pápai Hús leánya

A november 11-én lejáró fizetési haladék meghosszabbításáról és az egyezség átdolgozásáról döntöttek a Pápai Hús 1913 Kft. leányvállalata, a csődeljárás alatt álló sertéstenyésztéssel foglalkozó Pápa-Ser Kft. hitelezői csütörtökön, az első csődegyezségi tárgyaláson, Pápán.

A cég fizetési moratóriuma november 11-én lejár, de mivel a hitelező bank belső döntési mechanizmusához több idő kell, a reorganizációs tervben szereplő vagyonelemek sorsával kapcsolatos döntéseket nem tudták volna meghozni, szükség van a moratórium meghosszabbítására – magyarázta Uzsoky András, a tulajdonos Pápai Hús 1913 Kft. ügyvezető igazgatója.

A hitelezők ezért úgy döntöttek csütörtökön, hogy a fizetési haladékot január 31-ig meghosszabbítják, és annak lejárta előtt újabb egyeztetést tartanak.

Uzsoky András tájékoztatása szerint a Pápa-Ser Kft. a Magyar Fejlesztési Banktól 900 millió forint hitelt kapott, emellett a Pápai Hús 1913. kft. hiteléért is készfizető kezes. A csődeljárás alatt álló cég ezen felül 465 millió forinttal tartozik a nem biztosított hitelezőknek, beszállítóknak.

Az első csődegyezségi ajánlat öt százalék készpénzt tartalmazott, a tartozás további negyven százalékát ingatlan értékesítésből rendezné a kft. 2014 év végéig, az adós cég a tartozás többi részének elengedését kérte.

A Pápa-Ser Kft. tulajdonosa és menedzsmentje úgy gondolja, hogy a következő egyeztetés november közepén lehet – mondta végül Uzsoky András.

hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?