2013. május. 15. 10:34 hvg.hu Utolsó frissítés: 2013. május. 15. 11:14 Vállalkozás

Terjeszkedik a magyar gyorsétteremlánc

Megnyitotta második budapesti üzletét a magyar tulajdonban működő, pékárukat is kínáló Bite Bakery Café-lánc.

A februárban elindított első étterem sikeres debütálását követően a magyar vállalkozás az újabb megfelelő adottságokkal rendelkező helyszín kiválasztása után gyorsan, egy hónapos előkészítéssel alakította ki újabb üzletét a budapesti belvárosban, az Astoriánál – közölte a társaság.

Az üzleti koncepció a cég közleménye szerint változatlan, a társaság a magas minőségű termékekre koncentrálva kívánja bővíteni hálózatát elsőként Budapesten, majd később vidéken is.

„Az első üzletünk sikere bebizonyította, hogy van kereslet a minőségi, hazai pékáruk iránt, a helyben, friss alapanyagból készülő perecekkel és csigákkal, a frissen csapolt joghurttal és a kávékkal egy új, népszerű kategóriával jelentünk meg a hazai piacon. Nagyon fontos a magas minőség fenntartása, ezért lépésről lépésre kívánunk haladni, egy-egy új üzletet megnyitásakor körültekintően választjuk ki a helyszínt is, hiszen ebben a szegmensben a lokáción nagyon sok múlik" – mondta Pólus András a Bite Bakery Café vezetője.

A társaság saját tőkéjéből és a Széchenyi Tőkealap kockázati tőkeforrásait is bevonva indította el első üzletét az év elején, és folytatja a hálózat bővítését, a kitűzött terveknek megfelelően. A hálózat megjelenését közel másfél éves tervezés és előkészítés előzte meg, ez idő alatt a társaság piackutatást végzett Magyarországon és külföldön, illetve több mint 200 receptúrát tesztelt le a végleges változatok kialakításáig.

„Az indulás óta már bővítettük is a kínálatunkat, a vevői visszajelzések alapján elmondható, hogy nagy sikert arattak a magyar ízlésvilágnak megfelelő perecek és foszlós csigák, ugyanakkor külföldi vendégeink is szép számmal vannak” – emelte ki Pólus András.

A kávézó műszaki és technikai háttere az anyacég, a magyar Thermotechnika Crown Cool-csoport palettájáról került ki, amely vendéglátóipari berendezések és hűtők gyártására, forgalmazására és szervizelésére szakosodva nőtt regionális középvállalattá az elmúlt 30 év során.

Nagy előnyt jelent a terjeszkedésben az anyacég vendéglátóipari ismerete, a forgalmazott konyhatechnikai eszközök teljes palettája és az ezekhez biztosított teljes körű szerviz, hiszen az így felállított komplex rendszer nagyban hozzájárul a stabil működéshez és az eredményes üzletmenethez – tette hozzá a társaság közleménye.