2013. április. 30. 09:25 hvg.hu Utolsó frissítés: 2013. április. 30. 10:56 Vállalkozás

Bedőlhet a nemrég megmentett gyulai és pápai húsüzem

A sertéságazat annyira nehéz helyzetben van, hogy tavaszra egytől egyig bedőlhetnek a közepes méretű húsüzemek – kongatta meg a vészharangot egy ágazati szakértő a Napi Gazdaságban.

Újabb húsüzemek bedőlése fenyeget a Napi Gazdaság szerint.

A sertéságazat nehéz időket él meg, miután a takarmányárak nemigen változtak a tavalyi rekordok óta, a feldolgozók legalább négymilliárd forinttal tartoznak a beszállítóknak, az élősertés-árak pedig csökkennek.

Jövő tavaszra több húsüzem is bedőlhet, csak a legnagyobbak maradnak talpon. Bedőlhetnek a nemrég megmentett gyulai és pápai üzemek is – mondta a lapnak Zsótér László, a Mezőgazdasági Termelők és Szövetkezetek Országos Szövetségének sertéstenyésztői országos választmányának elnöke.

hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?