2013. március. 21. 16:33 MTI Utolsó frissítés: 2013. március. 21. 16:25 Vállalkozás

A Bonbonetti nem offshore cég a tulaj szerint

Tavaly a Bonbonetti Csoport közvetett és közvetlen adó formában több mint 2 milliárd forintot fizetett be a magyar államkasszába, és a kft. nem offshore cég - közölte a tulajdonos.

A Bonbonetti Choco Kft. tulajdonosa nem off-shore cég, hanem egy Cipruson bejegyzett, a helyi törvények szerint adózó társaság, így 10 százalékos általános nyereségadóval hasonlóan adózik, mint az 500 millió forint alatti nettó profittal rendelkező magyar társaságok - közölte a cég csütörtökön a sajtóban az elmúlt napokban megjelentekre reagálva.

A Bonbonetti Choco Kft. a Bonbonetti Csoport tagja, a tagvállalatok pedig Magyarországon gyártják és forgalmazzák termékeiket, így az adóbevételek is a magyar költségvetést gyarapítják - emelik ki. A közlemény szerint tavaly a Bonbonetti Csoport közvetett és közvetlen adó formában több mint 2 milliárd forintot fizetett be a magyar államkasszába. A legkiemelkedőbb tételek a népegészségügyi termékadó, a munkavállalókkal kapcsolatos, béreket terhelő adók, járulékok, valamint a hozzáadott érték jellegű adók voltak.

Hangsúlyozzák, hogy a Bonbonetti Choco Kft. a magyar jogszabályoknak minden tekintetben megfelelve végzi tevékenységét, a vállalat könyvvizsgálója a KPMG Hungária Kft.

A Bonbonetti Csoport az elkövetkezendő években - köszönhetően a Roshen óriásvállalat tulajdonosi szerepvállalásának - mintegy 1 milliárd forintos beruházás keretében fejleszteni kívánja gyártókapacitásait Magyarországon, így a tervek szerint új piacokat nyit és új munkahelyeket is teremthet. A cégcsoport jelenleg több mint félezer embernek ad munkát.

hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?