2012. november. 30. 17:09 MTI Utolsó frissítés: 2012. november. 30. 17:07 Vállalkozás

Több száz tonna zöldséget foglaltak le a kofarazzián

Álőstermelőkre csaptak le a hatóságok a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Újfehértón, "a zöldségmaffia három telephelyén" - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) pénteken.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Főigazgatóságának és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), valamint a NAV megyei adóigazgatóságának munkatársai Budai Gyulának, a VM parlamenti államtitkárának koordinálásával hajtották végre az ellenőrzéssorozatot szerdán.

A razzián az érintett hatóságok információk birtokába jutottak arról, hogy Újfehértón a nagybani piacon őstermelőként árusító személyek Lengyelországból származó burgonya- és hagymaszállítmányokat magyar áruként próbálnak értékesíteni a piacokon.

Az akció keretében a Nébih munkatársai elrendelték 316 800 kilogramm burgonya és 1875 kilogramm vöröshagyma megsemmisítését és zárolását. További 88 600 kilogramm burgonyát és 15 700 kilogramm vöröshagymát jelölési hiba miatt vettek zár alá. A Nébih várhatóan összesen mintegy 42,3 millió forint bírságot szab ki.

A NAV Bevetési Főigazgatósága a helyszínen 60 liter gázolajat is lefoglalt, mert az eredetét az ellenőrzött személyek nem tudták hitelt érdemlően igazolni. A várható jövedéki bírság összege 150 000 forint.

A helyszínen az adórevizorok összesen tizenkilenc  ellenőrzést végeztek, hat esetben foglalkoztatási, hét esetben pedig árueredet-vizsgálatot végeztek. Az ellenőrzések  feldolgozását most végzik - tartalmazza a közlemény.

hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?