2012. augusztus. 24. 05:10 MTI Utolsó frissítés: 2012. augusztus. 24. 05:12 Vállalkozás

Duplájára nő a magyar Haribo-gyár

Nyolcszáz millió forintos vissza nem térítendő állami támogatást kapott a Haribo Hungária Édességgyártó és Forgalmazó Kft., amely kétszeresére bővíti közel ötezer négyzetméteres nemesvámosi gyártócsarnokát - írta a Világgazdaság pénteken.

A munkálatok már megkezdődtek és a tervek szerint a jövő év első felében fejeződnek be. Arról azonban a lap nem kapott tájékoztatást, hogy az elmúlt évben 48 szellemi és 152 fizikai dolgozónak munkát adó cég hány munkahelyet teremt a komplex technológiafejlesztésre és a foglalkoztatás támogatására kapott állami támogatással végrehajtott beruházás révén. A cég csak annyit közölt: tervezik az alkalmazottak számának növelését.  

A Haribo Hungária üzeme 2002-ben 48 fővel, egy gyártósorral és két csomagológéppel indult, az év végére 1550 tonna gumicukrot gyártott, majd a folyamatos fejlesztés révén 2005-ben már 9 ezer, a következő évben több mint 10 ezer tonnára bővült a termelés - írta a lap, hozzátéve: a vállalat a tavalyi gyártásról nem közölt adatokat, és arról sem, hogy mekkora lesz a kapacitás a gyárbővítés révén. A cég termelésének mintegy 30 százalékát adja el a magyar piacon, exportja tavaly az előző évi 4,674 milliárd forintról 5,357 milliárd forintra nőtt - írta a Világgazdaság.

hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?