2012. július. 05. 14:02 hvg.hu Utolsó frissítés: 2012. július. 05. 13:55 Vállalkozás

Zsíros évre számít a Hajdu cégcsoport

Optimista várakozásokról számolt be a Hajdu cégcsoport első embere, prognózisuk szerint 2012-ben az árbevételük 15 százalék körüli növekedését mutatja.

Jó év elé néz idén a most 60. születésnapját ünneplő Hajdu-cégcsoport, amelyet 1952-ben eredetileg hadiipari céllal alapítottak, Hajdúsági Iparművekként. Csoportszinten több mint 13 milliárd forint árbevételre számít a társaság − mondta Novotni István vezérigazgató. Tavaly 11 milliárd forint felett teljesített a társaság – írja a Napi Gazdaság Online. Ezen belül a Hajdu Autotechnika Zrt.-nél 6,3 milliárdot, a Hajdu Infrastruktúra Zrt.-nél 650 milliót, a Hajdu Ipari Zrt.-nél 7,4 milliárdot prognosztizál a cégvezető.

A három vállalatot tömörítő téglási cégcsoport mind forgalom, mind jövedelmezőség tekintetében a válság előtti trendnek megfelelően növekedett már 2011-ben is. A 100 százalékban magyar magántulajdonban lévő gyár termékeinek felét itthon, felét külföldön, elsősorban Nyugat-Európában értékesíti. Legnagyobb felvevőpiaca a hazai mellett Németország, Franciaország, Belgium és Spanyolország. Bár a nyugat-európai piacokon jelentős forgalomcsökkenést tapasztalt az elmúlt időszakban, belföldön némileg emelkedett a cég forgalma. A Hajdu Zrt. elsősorban a német szakkereskedelmi piacon, a francia áruházi piacon, illetve belföldön a megújuló energiás termékek területén tudott eredményesen megjelenni.

hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?