2011. október. 06. 06:59 MTI Utolsó frissítés: 2011. október. 06. 07:05 Karrier

A jogászok asztala a legmocskosabb a briteknél

A jogászok, könyvelők és informatikusok íróasztalain tenyésznek leginkább baktériumok és penészgombák Nagy-Britanniában - derült ki egy vizsgálatból, amely szerint viszont romlott ételek a szociális munkások asztalán gyakoriak.

Az irodaszereket gyártó Viking vállalat Nagy-Britannia szerte több száz hivatalra kiterjedően vizsgálta meg az alkalmazottak asztalait. A górcső alá vett számítógép billentyűzetek majdnem kétharmadát lakták baktériumok és néhány közülük még penészgombákat is rejtett. Az irodai dolgozók által használt törlőrongyok elemzése azt mutatta, hogy a telefonok és az asztalok is bővelkedtek baktériumokban. 

A jogászok, könyvelők és informatikusok munkakörnyezetei szerepeltek a legrosszabbul a higiéniai teszten, míg az asztalon tárolt penészes harapnivalók tekintetében a szociális munkások végeztek az élen - olvasható a The Daily Telegraph című brit lap internetes kiadásában. 

A dolgozóknak több mint a fele nem volt tisztában azzal, hogy a baktériumok előszeretettel megbújnak a klaviatúrán, a telefonokon és a képernyőkön is. A vizsgálatot végző cég szerint az irodai dolgozók kétharmada ismerte le, hogy szokott az asztalánál ebédelni, ám utána nem takarítja le a felületet. "A billentyűzethez, telefonhoz és a munkaasztalhoz hasonló felületek fokozott tisztán tartása különösen fontos az influenzaszezon, illetve a gyakori megfázások idején" - hangsúlyozta Lisa Ackerley környezet egészségügyi szakember.

hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?