2011. január. 18. 11:30 hvg.hu Utolsó frissítés: 2011. január. 18. 11:58 Karrier

56 évesen kirúgták a sztriptízbárból, 12 milliót kapott

Beperelte munkaadóját egy pincérnő az Egyesült Államokban, amiért az kirúgta, mondván, túl öreg. A károsult, aki egyébként egy sztriptízbárban dolgozott felszolgálóként, végül 60 ezer dollárt - több mint 12 millió forintot - kapott az őt ért méltánytalanságért.

sxc.hu

Az 56 éves Mary Bassit már 2006-ban azzal ugratta a főnöke, hogy kellemetlen dolog a menopauza és Mary biztosan Alzheimer-kóros - számolt be az esetről az ABC. Ezután a menedzsment fiatal pincérnőket vett fel, felosztva közöttük Bassi műszakjait, egy idő után pedig kirúgta a nőt, aki nem habozott, beperelte munkaadóját életkor szerinti diszkriminációra hivatkozva. Később a felek kiegyeztek 60 ezer dollárban.

Bassi ügyvédje szerint az öregnek titulált pincérnő győzelmet aratott egy olyan „iparágban”, ahol a kor és a vonzó megjelenés a legfontosabb. A nő nem ment nyugdíjba, továbbra is a szexiparban dolgozik: felszolgáló egy klubban.

Kanadában egy 44 éves sztriptíztáncosnő perelte be munkaadóját, mert az fiatalabb lányokat alkalmazott és ezzel megfosztotta őt munkájától. Múlt évben egy amerikai éjszakai mulató bárpultosa azért perelte be főnökét, mert terhessége idején alacsonyabb fizetésért pénztárosként alkalmazta őt. A témához hozzászóló bloggerek hangsúlyozzák: ez egy olyan terület, ahol a fiatalság, a dinamizmus és a vonzó test alapkövetelmény, nincs abban semmi különös, ha a munkaadók ezt tartják szem előtt, hiszen így tudják becsábítani a közönséget és felfuttatni vállalkozásukat. Ugyanakkor a felszolgálás éppen olyan tevékenység, amelynél nem lehet akadály, ha egy nő nem huszonéves - teszik hozzá.

hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?