2009. április. 09. 09:49 MTI Utolsó frissítés: 2009. április. 09. 09:31 Karrier

Közmunkaprogram a zalaegerszegi kórházban

A közmunkaprogram keretében tíz ember számára biztosítanak munkát április elejétől Zalaegerszegen, a megyei kórházban - írja csütörtöki számában a Zalai Hírlap.

A szociális és munkaügyi tárca a kórházi közmunkaprogramra országosan egymilliárd forintot különített el, de a kevés pályázó miatt mindössze 382 millió forint támogatást tudott felosztani. A Zala Megyei Kórház 12 millió forintot nyert a pályázaton, amiből 9 hónapon át, havi 73-80 ezer forint bruttó fizetésért 10 főnek tudnak munkát biztosítani - nyilatkozta a lapnak Kovács Erzsébet, a kórház ápolási igazgatója.
 
A regisztrált munkanélküliek közül - akadt köztük kozmetikus és diplomás is - a kórház a munkaügyi központtal közösen választotta ki a közmunkásokat. A kisegítő ápolók 80 órás tanfolyam elvégzése után a szakdolgozók felügyelete mellett látják el a feladatokat.  
 
A kisegítők alkalmazása nem oldja meg a létszámhiányt, de számos olyan feladat van, amit a betegágy mellett el tudnak majd látni. A kórházban jelenleg 44-46 szakdolgozói létszámhiány van, de egy másik nyertes pályázat segítségével nyáron 20 OKJ-s végzettségű ápoló is munkába állhat - olvasható a Zalai Hírlapban.

Minden hír a koronavírus-járványról
Itthon Ballai Vince 2021. április. 13. 20:00

„Az első hullámot még kinevettük, most napról napra jönnek a megdöbbentő halálesetek”

Egy család negyvenes éveiben járó testvérpárja – csak egy példa az Ózd környéki roma közösségekben koronavírus miatt elhunytak közül. A vírus nem válogat, egy helyi háziorvos szerint többségi és a kisebbségi közösségekben egyformán tombol a járvány. A romák körében mégis nagyobb a kockázat, de nem csak az általánosan rosszabb egészségi állapotuk miatt.