2004. június. 22. 14:59 Utolsó frissítés: 2004. november. 22. 12:00 Karrier

A dolgozók 45 százaléka csokit majszol a munkahelyi stressz oldására

Egy Angliában készített felmérés szerint a munkahelyi stressz feloldására a legtöbben csokoládét majszolnak, s csak ezt követi a cigaretta és a kávé. Szeszesitalokról a felmérés nem tesz említést.

Az Onrec című brit foglalkoztatási portál beszámolója szerint az alkalmazottak 45 százaléka csokit majszol, hogy oldja a munkahelyi stresszt. A megkérdezettek a stressz oldására legalkalmasabb dolgok között a csokoládét helyezték az első helyre, míg a kávé (27 százalék) és a cigaretta (28 százalék) csak ezután következett a sorban. Kiderült azonban az is, hogy a dolgozók a stressz oldására kombinálják a különböző „szereket”. Kávé cigarettával, sőt kávézás és cigizés után egy nagy szelet csokoládé a legjobb megoldás az angolok szerint. A felmérés azt is kiderítette, hogy ilyenkor egyáltalán nem gondolnak a csokoládéval bevitt jó pár plusz kalóriára. A kutatók ezért egyenesen azt ajánlják a cégvezetőknek, hogy fontolják meg a stresszes munkahelyeken a büfét kiegészítő csokoládébár üzemeltetését. (hvg.hu)
hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?