Itthon hvg.hu 2024. február. 16. 19:59

Megemlékezést tartanak Navalnijról az orosz nagykövetség előtt

"Én nem félek, ne féljetek ti se" - írta valaki oroszul.

Tömött sorokban állnak a tüntetők az Andrássy úton, de nem mindenki a gyermekvédelemről szóló influenszertüntetésre érkezett tudósítónk beszámolója szerint. "Senkit nem zavar, hogy meghalt Navalnij? Mi ezért jöttünk, de nincs itt senki” - értetlenkedett egy nő az orosz követség előtt.

 

Serdült Viktória

Ezután megmutatják neki az Andrássy másik oldalát, ahol gyertyákat égetnek az orosz ellenzéki emlékére és egyre többen visznek virágokat is a Bajza utcai földalatti megállója előtt elhelyezett Navalnij emlékhelyhez.

 

Ballai Vince

A helyszínen szép számmal sorakoztak fel a rohamsisakos rendőrök is, kollégáink szerint legalább húszan vannak. A Bajza utca sarkánál már a tüntetés kezdete előtt is feltűnően nagy volt a tömeg, a környéken pedig több utcát lezártak, gyalogosan sem lehetett kerülni.

A tüntetésről szóló tudósításunkat itt tudja elolvasni, Alekszej Navalnij életével és halálával pedig ebben a cikkünkben foglalkoztunk bővebben:

 

Navalnij életébe került, hogy Putyin legfőbb ellenfele volt

Meghalt börtönében Alekszej Navalnij, Vlagyimir Putyin orosz államfő legismertebb hazai politikai ellenfele. A 47 éves ellenzéki halálának okát egyelőre nem tették közzé, ám függetlenül a későbbi hivatalos indoklásoktól, Navalnij politikai tevékenysége miatt vesztette életét és haláláért Putyin tartozik felelősséggel. Az első külföldi reakciók szerint az ellenzéki halála megmutatja, milyen a valóságban Putyin rezsimje.

Hirdetés
Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.