Itthon hvg.hu 2022. augusztus. 12. 14:33

Karácsony a kormányról: Döbbent csodálattal figyelem, mire van idejük

A főpolgármester szerint lenne bőven más tennivalója is a kormánynak, mint hogy utcákat vegyen el a fővárostól.

Döbbent „csodálattal” figyelem, mire van idejük – írta Karácsony Gergely főpolgármester azzal kapcsolatban a Facebookon, hogy a Városház utcát se kezelheti szeptember 1-től a főváros.

A főpolgármester szerint, amikor évtizedes csúcson az infláció, a sztratoszférában az élelmiszerárak, milliók szoronganak a hamarosan érkező energiaszámláik miatt, azzal foglalkozik a kormány, hogy éjszakai rendeletben, mindenféle egyeztetés nélkül – terek után – most utcákat vesz el a fővárostól.

Karácsony úgy fogalmazott,

ha ezt a nagy jogszabályalkotási hevületet és kreativitást a megélhetési válság kezelésére fordítanák, azt kormányzásnak lehetne nevezni.

Csütörtökön késő este derült ki a Magyar Közlönyből, hogy egy csaknem 10 évvel ezelőtti rendeletet módosított a kormány, amely „a Fővárosi Önkormányzat kezelésében lévő főútvonalak, közutak és közterületek kijelöléséről” szólt. Most törölték ebből a listából egyebek közt a Vértanúk terét, a Nádor utcát, a József nádor teret, a Hold utcát, a Honvéd utca és a Báthory utca nagy részét, a Szervita teret és a Városház utcának a Bárczy István utca – Gerlóczy utca közötti szakaszát, ahol éppen a Városháza áll.

Korábban egyébként egy törvénnyel elvették a fővárostól a Podmaniczky, a Vörösmarty és a Széchenyi teret, majd a fideszes vezetésű V. kerület kezelésébe adták ezeket.

Hirdetés
Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.