Itthon hvg.hu 2021. május. 03. 11:11

Republikon: Mellár Tamás a legnépszerűbb jelölt Pécsen

A közvélemény-kutatás szerint a Párbeszéd politikusa az ellenzéki előválasztáson és kormánypárti ellenfelével szemben is nyerne 2022-ben.

Mellár Tamás, a Párbeszéd Magyarországért frakciójában dolgozó független politikus a legnépszerűbb országgyűlési képviselőjelölt Pécsen a Republikon Intézet friss kutatása szerint – írja a The Vip, a párthoz köthető, magát zöld portálként definiáló online lap.

A KSH volt elnöke mellett a jobbikos Fogarasi Gábor, a momentumos Nemes Balázs és a Demokratikus Koalíció jelöltje, Auth István indulna az előválasztáson a Baranya megyei 1. számú választókerületében. A Párbeszéd azért rendelte meg a közvélemény-kutatást, hogy megtudja, melyikük a legesélyesebb az ellenzéki megmérettetésen és kormánypárti indulóval, Őri Lászlóval szemben.

A 800 fős, telefonos Republikon-kutatás szerint Mellár Tamás ismertsége 62 százalékos a választókerületben, csak Orbán Viktor, Karácsony Gergely, Dobrev Klára és Jakab Péter előzi meg. A válaszadók 49 százaléka kedveli, további hat százaléka nagyon kedveli Mellárt, a kutatás szerint az előválasztáson a szavazók közel egyharmada döntene mellette a biztos szavazók közül. Arra a kérdésre, hogy az országgyűlési választáson, ha Mellár Tamás és Őri László lenne a két egyéni jelölt, melyikre szavazna szívesebben, 57 százalék állt Mellár Tamás mellé, szemben Őri László 43 százalékával.

A 2019-es önkormányzati választásokon Mellár Tamás a szavazatok 39,15 százalékával nyert a Baranya megyei 1-es választókörzetben, mögötte a fideszes Csizi Péter végzett 37,3 százalékkal.

Hirdetés
Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.