Itthon hvg.hu 2021. április. 20. 09:37

Napszámban kell ledolgoznia Hadházynak a dudálós tüntetés miatt kiszabott bírságot

Az országgyűlési képviselő szerint egy kórházba is küldhették volna segíteni.

A kormányhivatal úgy gondolta, kertészeti kisegítő munkás (napszámos – szó szerint így áll a határozatban) munkakörben tudom leghasznosabban ledolgozni a dudálós tüntetések miatt kirótt büntetésemet

– írja Hadházy Ákos országgyűlési képviselő a Facebook-oldalán. Összesen 228 órát kell ledolgoznia.

„A mezőgazdasági munkától sosem féltem, Édesapám szőlőjében elég sokat dolgoztam, és azt hiszem, még jól is fog esni. De mélyen felháborít, hogy egészségügyi intézmény közelébe még közmunkásként sem engednek” – írja.

Hadházy szerint előírás, hogy a hivatalnak a munkahely kijelölésekor figyelembe kellene vennie a szakképesítését, és jelezte is, hogy állatorvos. Úgy véli, a leterhelt kórházakban tudna legalább annyit segíteni, mint egy képesítés nélküli segédápoló.

Mégis inkább kapálni küldtek

– tette hozzá.

Szél Bernadettet is megbüntették a dudálós tüntetések miatt. A független képviselő a saját választókerületében, Budaörsön jelentkezett be a járási kirendeltségen, 120 órát kell ledolgoznia.

Budaörsön jelentkezett közmunkára Szél Bernadett

120 órát kell ledolgoznia a dudálós tüntetések miatt a független képviselőnek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról