Itthon hvg.hu 2021. április. 02. 16:26

Újra nagy felújítás jön a Budapest-Cegléd vasúton, átírják a menetrendet is

Egész őszig komoly változásokra kell készülniük azoknak, akik a Budapest-Cegléd vasútvonalon utaznának.

Jövő keddtől folytatódik a Budapest-Cegléd vasútvonal felújítása – közölte a MÁV-Start. Tavaly a Nyugati pályaudvar és a Városliget elágazás között folyt a munka, idén a Vecsés és Monor közötti szakaszon, több fázisban, valószínűleg az ősz végéig dolgoznak. A kormány 20 milliárd forinttal támogatja a felújítást.

A MÁV azt is közzétette, hogy miként változik a menetrend a kivitelezés első üteme alatt, április 6-tól június 18-ig.

Ebben az időben Vecsés és Monor között egy vágánnyal kevesebbet tudnak használni, emiatt nagy változásokra számíthatnak az ott közlekedők.

A máskor a Nyugati pályaudvar és Monor között közlekedő S50-es személyvonatok csak a Nyugati és Vecsés között járnak. Vecsés és Üllő között reggel hattól este kilencig óránként pótlóbuszok közlekednek. Munkanapokon hajnal ötkor és 5:55-kor Monorról Vecsésre is elindul egy pótlóbusz, délután pedig fél három és fél hét között Vecsésről megy Monorra óránként egy busz. A pótlóbuszok Vecsés-Kertekalja és Hosszúberek-Péteri állomásokat nem érintik.

A Z50-es zónázó vonatok a Nyugati pályaudvar és Cegléd között óránként közlekednek, néhány kivétellel Üllőn és Hosszúberek-Péterinél is megállnak.

Az ezen a vonalon közlekedő, Budapest és Nyíregyháza vagy Záhony között járó Intercityk és sebesvonatok kevés kivétellel összekapcsolva közlekednek a Nyugati és Cegléd között. A keletre tartó vonatokat Cegléden szétkapcsolják, a Budapest felé haladókat ott kapcsolják össze. Vasárnaponként néhány sebesvonat Újszász és Rákos felé kerülő úton közlekedik.

A Budapest-Szeged Intercityk Monoron is megállnak, délután és este pedig a fővárosból Szeged felé tartó járatok megállnak ezen kívül Pilisen és Albertirsán is.

A máskor Üllőről Martonvásárra közlekedő S36-os, valamint az Üllő-Székesfehérvár között járó G43-as vonat Üllő és Kőbánya-Kispest között nem jár. Szintén kimarad a menetrendből a Kőbánya-Kispestről Kelenföldre 7:12-kor induló S36-os személyvonat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról