Itthon hvg.hu 2021. március. 11. 11:42

Orosz vakcinával oltották be Gulyás Gergelyt

A miniszter a kormányinfón árulta el, hogy túl van az első adagon.

Koronavírus – a második év

Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.

Beoltották Gulyás Gergelyt, mégpedig az orosz Szputnyik V-vel - mondta a miniszter a csütörtöki kormányinfón. A hírt újságírói kérdésre árulta el, amiből kiderült, a vele együtt kormányinfókat vezénylő Szentkirályi Alexandra még nem kapta meg a saját oltását.

Nem Gulyás Gergely az első kormánytag, akinek már megvan az első oltása: Orbán Viktor február végén kínai vakcinát kapott. Szijjártó Péter külügyminiszter pénteken szintén túl lesz rajta, de róla csak azt tudni, hogy ő is az orosz vakcinát szeretné, ha választhat.

Koronavírus – a második év
A sorozat további cikkei

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról