Itthon hvg.hu 2021. március. 05. 08:11

Új Nemzeti Biztonsági Laboratórium épül 12 milliárd forintból

Az intézményben többek között a koronavírus vagy a madárinfluenza elleni új oltóanyagokat is vizsgálni tudják.

Koronavírus-járvány
Friss cikkek a témában

Új, csúcstechnológiával felszerelt Nemzeti Biztonsági Laboratórium épül Magyarországon 12 milliárd forintból – jelentette be Kásler Miklós a Facebook-oldalán.

A laboratórium nemzetközi szinten is kulcsszereplő lesz a veszélyes kórokozók, így a koronavírus, a madárinfluenza-vírus vagy éppen a krími-kongói vérzésesláz-vírus elleni új vakcinák vizsgálatában, immunológiai kutatásokban és a kórlefolyás tanulmányozásában"

– közölte az emberi erőforrások minisztere.

Kásler szerint a Nemzeti Népegészségügyi Központ laboratóriumában minden feltétel adott lesz a veszélyes kórokozók diagnosztikájához, illetve kutatásához, és garantálja a gyors reagálás lehetőségét a veszélyhelyzetek és rendkívüli események esetén is.

12 utolsó forintból épül új Nemzeti Biztonsági Laboratórium hazánkban . A csúcstechnológiával felszerelt laboratórium ...

Közzétette: 2021. március 4., csütörtök

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Gazdaság hvg.hu 2021. június. 20. 07:00

És akkor bárki viheti az autópályákat, csak ne beszéljen a melegekről

Koncesszióba szervezi ki a kormány az autópályákat; megszavazták a homofóbtörvényt, amely sokak szerint a gazdaságra is rossz hatással lehet; váratlanul arra kezdett el mindenki figyelni az Eb-n, hogy hova rakják a focisták az üdítőket és söröket a sajtótájékoztatón. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.