Itthon hvg.hu 2021. március. 01. 14:42

Jogszerűen lőtték le az Újpesten rendőrökre támadó késelőt a vizsgálat szerint

A járőrpáros tagjai nem vonhatóak felelősségre a tavaly decemberben történt támadással kapcsolatban.

Befejezte az ügyészség a nyomozást az Újpesten megkéselt rendőr ügyében. A vádhatóság közleményében azt írta, hogy a rendőrök jogos védelmi helyzetben voltak, a fegyverhasználat jogszerű, szakszerű és arányos volt, a késelő pedig nem büntethető, mivel már nem él.

Az ügyészség azt is közölte, hogy a rendőrök saját, illetve a társuk életét mentették, ezért felelősségük az ügyben kizárható.

December 24-én reggel hat óra után érkezett bejelentés a IV. kerületi rendőrkapitányságra, hogy egy újpesti társasház lépcsőházában hangoskodik egy férfi. A helyszínre két rendőr érkezett. A férfi az egyik járőrt egy késsel többször megszúrta, ezért társa életének védelmében a másik rendőr lelőtte a támadót, aki a helyszínen életét vesztette.

A rendőrpáros férfi tagja életveszélyes sérülésekkel került kórházba, ahol több operáción is átesett. Péter már jobban, nemrég járőrtársával együtt már interjút is adott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
EUrologus Szűcs Ágnes (EUrologus) 2021. április. 16. 17:00

Csak politikai akarat hiányzik, hogy az Európai Bizottság elindítsa a jogállamisági mechanizmust

Noha számos uniós jelentés bizonyítja, hogy Lengyelországban és Magyarországon sérül az igazságszolgáltatás függetlensége, és virágzik a korrupció, az uniós intézmények közti játszmák és a politikai kockázattól való félelem miatt az Európai Bizottság mégis halogatja, hogy fellépjen az uniós pénzügyek érdekében. Az EUrologus Jogálom című sorozatának 3. része.