Itthon hvg.hu 2021. február. 28. 16:58

Két budapesti kerület kapott pénzt a kormánytól, mindkettő fideszes vezetésű

A Pokorni Zoltán vezette XII. és a Szentgyörgyvölgyi Péter irányította V. kerület örülhetett ezúttal.

Csaknem 1,3 milliárd forintot adott összesen tucatnyi önkormányzatnak a kormány egy friss határozatával. Köztük két budapesti kerületé is megtalálható, amelyek – hogy, hogy nem – fideszes vezetésűek. Pedig a fővárosban a 2019-es választás óta nem is olyan könnyű ilyeneket találni, összesen tulajdonképpen csak négy olyan városrész van, ahol nemcsak a polgármester kormánypárti, de a képviselőtestület többsége is.

Ezúttal a XII. kerület kapott 225 millió forintot fejlesztésekre és kiegészítő munkákra, és az V. kerület mintegy 91 milliót idősügyi kommunikációs programra – vette észre a Telex. A többi, most kedvezményezett önkormányzat jellemzően kisebb településeken működik.

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége nemrég egyeztetett a Gulyás Gergely vezette Miniszterelnökséggel a települések kisegítéséről, beszámolójuk szerint minden eredmény nélkül. Hasonlóan nyilatkozott a minap Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere is:

Karácsony: Egy tollat és egy noteszt sikerült elhozni a kormánytól

A főpolgármester szerint semmit sem sikerült elérni a csütörtöki egyeztetésen.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
Gazdaság Balla Györgyi 2021. április. 20. 12:20

„Ez a békásmegyeri lakótelep a Balaton-parton” – új lakópark ellen tiltakoznak a helyiek Siófokon

Siófokon van az egyetlen olyan terület a Balatonnál, amelyen megengedett az akár 24 méter magas toronyház építése is. Van olyan befektető, aki élne a lehetőséggel, a helyiek tiltakoznak a beépítés ellen. Az önkormányzat pedig nem szeretne fellépni ellene, mert fél, hogy olyan kártérítést kapna a nyakába, hogy anyagilag az eddiginél is jobban legatyásodna. Mára lényegében minden talpalatnyi földet beépítettek a Balatonnál, az ingatlanárak pedig az egekben.