Itthon hvg.hu 2021. február. 26. 18:26

Idén már 18-an haltak meg lakástűzben Magyarországon

Csütörtök este is elhunyt egy ember, amikor kigyulladt egy lakóház Jásziványban.

Idén már több mint ezerháromszáz otthonban keletkezett tűz, kilencvenöten sérültek meg és tizennyolcan vesztették életüket – közölte Facebook-oldalán a Katasztrófavédelem.

Emlékeztettek, hogy a legtöbb tűzeset nyílt láng használata vagy elektromos hiba miatt következik be. Gyakori, hogy a fűtőeszköz, a kémény rossz állapota, a dohányzás vagy a főzés vezet lakástűzhöz.

A katasztrófavédelem azt írta, hogy legutóbb csütörtök késő este vesztette életét egy ember lakástűzben, amikor kigyulladt egy hatvan négyzetméteres lakóház több helyisége is Jásziványban, a Szabadság utcában. Az elsődleges vizsgálatok alapján a tüzet nyílt láng használata okozta.

< blockquote="" cite="https://www.facebook.com/bmokf.hivatalos/posts/3694910110562934" class="fb-xfbml-parse-ignore">

Idén már több mint ezerháromszáz otthon keletkezett tűz, kilencvenöten sérültek meg és tizennyolcan vesztett ...

Közzétette: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság - & nbsp; 2021. február 26., péntek

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
Itthon Windisch Judit - Dezső András 2021. április. 12. 17:05

Mennyire egyedülálló a magyar modell, amely rekordszámok mellett döntött az iskolák nyitásáról?

Az európai példák azt mutatják, hogy az iskolákat csak azután kezdték el vagy kezdik el kinyitni, hogy javulnak a járványügyi adatok. Kivétel ez alól Ausztria, ahol viszont egy intenzív teszteléssel kompenzálnak és nem is állnak rosszul. Noha itthon a környékbeli országokhoz képest magas a fertőzöttségi és halálozási adat, az is igaz, hogy szinte sehol sem álltak olyan jól oltásban, mint Magyarországon, ahol azonban a jól haladó oltások ellenére még messze a nyájimmunitás.