Itthon hvg.hu 2021. február. 23. 12:23

Már korábban is késelhetett a Deák téri kettős emberölés egyik gyanúsítottja

Az ügyészség május 24-ig meghosszabbította a három gyanúsított letartóztatását.

Az ügyészség indítványozta a Deák téri kettős emberölés gyanúsítottja és társa letartóztatásának meghosszabbítását.

A vádhatóság közleményében emlékeztetett, hogy 2020. május 22-én, hajnali fél négy körül az V. kerület, Deák Ferenc téren két, fiatalokból álló társaság összeverekedett. Egy akkor 18 éves férfi a nála lévő késsel két embert megszúrt. Az egyik földön fekvő férfit a 19 éves társa többször megrúgta, miközben egy harmadik társuk, egy szintén 19 éves férfi is végig jelen volt, ahogy az ügyészség fogalmazott, támogatólag. A két megszúrt fiatal a helyszínen életét vesztette.

A közelmúltban újabb bűncselekménnyel kapcsolatban merült fel a három férfi esetleges érintettsége.

Az ügyészség közleménye szerint

a halálos késelés előtt pár órával a gyanúsítottak a Deák téren, a gördeszka pálya melletti padoknál tartózkodtak, amikor egyik társuk elvett egy alvó férfi mellől egy hangfalat. Később szóváltás és dulakodás is kialakult közöttük, amelynek során a később is kést használó 18 éves férfi a padon ülő férfit ököllel arcon ütötte, a késsel pedig combon szúrta.

A hangfal elrablása és a bántalmazás miatt a rendőrség a két letartóztatott férfit, és a jelenleg bűnügyi felügyelet alatt álló harmadik társukat felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás miatt, a bűncselekmény idején 18 éves férfit pedig súlyos testi sértés kísérlete miatt vonták felelősségre.

Az ügyészség indítványozta, hogy a gyanúsítottak letartóztatását május 24-ig meghosszabbítsák, álláspontjuk szerint ugyanis csak így lehet kizárni a szökés, elrejtőzés, valamint az esetleges újabb szándékos bűncselekmény elkövetésének veszélyét.

A kényszerintézkedés meghosszabbításáról a nyomozási bíró várhatóan kedden dönt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról