Itthon hvg.hu 2021. január. 15. 17:30

Medián a 25 év alattiak adómentességéről: A Fidesz is tudja, hogy rosszul áll a fiataloknál

Tavaly év végi felmérésük szerint a 30 éven aluliak kevesebb mint negyede választaná a kormánypártot.

A 25 év alatti fiatalok teljes jövedelemadó-mentességet kapnak legkésőbb 2022. január 1-től – jelentette be Orbán Viktor pénteken. A miniszterelnök azt mondta, azért tartják ezt fontosnak, hogy a fiataloknak is segítsenek, ne csak a nyugdíjasoknak.

Az intézkedés mögött az is állhat, hogy a Fidesz így próbálja megnyerni magának a fiatalabb szavazókat. A Medián közvélemény-kutató Facebook-oldalán a bejelentés után arra figyelmeztetett, hogy tavaly novemberében végzett felmérésük szerint a 30 évesnél fiatalabbak mindössze 22 százaléka adná le a voksát a kormánypártra, az ellenzékre pedig 41 százalék voksolna.

A Fidesz egy stadion árát adja a fiatal dolgozóknak a választás előtt

Olcsó intézkedés a fiatalok szja-mentessége, mert a fiatal foglalkoztatottak kevesen vannak, csak 280 ezren, és ők keresnek a legrosszabbul. Az országgyűlési választások kampányában viszont jól eladható intézkedés. Ha a mentesség sávos lesz, ahogy ígérik, akkor a Fidesz lényegében kukába hajítja az egykulcsos szja ideáját.

A 30 évesnél idősebbek körében duplaannyian, 44 százalék támogatná a kormánypártot és csak 33 százalék az ellenzéket. A felmérés mellé azt írták, hogy a 30 év alattiak körében a Kétfarkú Kutya Párt beérte, a Jobbik és a Momentum pedig meg is előzte a Fideszt.

A Medián azt írta, valószínűleg hasonló eredményre jutottak a belső kormányzati felmérések is, ami jól érzékelhető erőfeszítésre sarkallta a kormánypártot, hogy fiatal arcokkal, „fiatalos” médiával és kampányokkal szólítsa meg a tizen-huszonéveseket. Hozzátették: eddig nem sok sikerrel.

Miért kell a 25 év alattiak adómentessége? A Medián már több korábbi elemzésében kimutatta, hogy a Fidesz a legkevésbé...

Posted by Medián on Friday, 15 January 2021

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
Itthon Bihari Ádám - Ballai Vince 2021. március. 08. 20:00

Tiszta beszéddel kezelhették volna az oltási baklövést, csak épp ez nem az a kormány

Különösebb károk nélkül beismerhette volna a tömeges oltás főpróbáján keletkezett hibát a kormányzat, de a maszatolós kommunikációval csak rontott a helyzeten. Bőhm Kornél kríziskommunikációs szakember szerint a hétvégi káosz paradox módon még javíthat is az oltási kedven, de az államba vetett bizalmon inkább rontott.