Itthon Domány András 2021. január. 14. 14:13

Már meg is jelent a kormányhatározat, amivel többek közt kínai vakcinát is vehet a kormány

Domány András
Szerzőnk Domány András

A magyar kormány az EU által kezdeményezett beszerzésen túl más úton is oltóanyagokat vásárolna.

A kormányinfó után, ahol a Miniszterelnökséget vezető miniszter a kínai vakcina beszerzéséről beszélt, a Magyar Közlönyben megjelent egy kormányhatározat.

Eszerint a kormány „egyetért azzal, hogy szükséges az  Európai Unió által kezdeményezett, centralizált Covid-19 oltóanyag-beszerzés keretén túl a magyar emberek egészségének megvédése érdekében a lehető legnagyobb mennyiségű biztonságos oltóanyag beszerzése”, továbbá „a rendkívüli keresleti és kínálati viszonyok között célként a biztonságos oltóanyagok minél gyorsabb beszerzését jelöli meg”.

Az ezt szolgáló intézkedéseket Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek kell megtennie, Varga Mihály pénzügyminiszter feladata pedig a szükséges pénz rendelkezésre bocsátása az Egészségbiztosítási és Járvány Elleni Védekezési Alapból.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
Itthon Ballai Vince 2021. április. 13. 20:00

„Az első hullámot még kinevettük, most napról napra jönnek a megdöbbentő halálesetek”

Egy család negyvenes éveiben járó testvérpárja – csak egy példa az Ózd környéki roma közösségekben koronavírus miatt elhunytak közül. A vírus nem válogat, egy helyi háziorvos szerint többségi és a kisebbségi közösségekben egyformán tombol a járvány. A romák körében mégis nagyobb a kockázat, de nem csak az általánosan rosszabb egészségi állapotuk miatt.