Itthon hvg.hu 2020. december. 30. 10:50

Kovács Zoltán: Ha diktátornak nevezik Orbánt, együtt tudunk vele élni

Másfél órás film készült a miniszterelnök viszonyáról az Európai Unióval, ebben beszélt a nemzetközi szóvivő is.

A Telex szúrta ki, hogy másfél órás dokumentumfilmet forgatott az Arte Orbán Viktor és az Európai Unió kapcsolatáról. A Hallo, Herr Diktator című film felidézi Orbán már 2010 előtt sem minden esetben felhőtlen viszonyát az európai intézményekkel, megemlékezik a CEU-ügyről, megszólaltatnak érintett újságírókat és oktatókat, de Iványi Gábor is előkerül, aki a kereszténység meggyalázásának nevezi a magyar kormány produkcióját, de a legérdekesebb mégis a magyar kormány álláspontját egyedüliként prezentáló Kovács Zoltán nemzetközi szóvivő feltűnése.

Kovács szerint “mindenki tudja, hogy Magyarországon a médiaszabályozással minden rendben van”, de odáig ment, hogy az országban szabadabb a sajtó, mint bárhol Európában. Kovács a film címét is adott Jean-Claude Juncker-idézetre is reagált, amiben lediktátorozta Orbánt: “Ha diktátornak nevezik, nem bánjuk, együtt tudunk élni ezzel.”

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról