Itthon hvg.hu 2020. december. 30. 21:09

Feljelentette a Pesti Srácok főszerkesztőjét a pedofíliával vádolt újságíró

Huth Gergely szerint nem hibáztak, csak figyelmeztetni akarták a Magyar Hangot.

Feljelentette Huth Gergelyt, a Pesti Srácok főszerkesztőjét (képünkön) a Magyar Hang című lap újságírója, akit - nevének említése nélkül - Bayer Zsolt publicista vádolt pedofíliával - számolt be az RTL Klub. A feljelentés szerint a portál cikkei alapján azonosítani lehetett az újságírót.

A Magyar Hang főszerkesztője szerint sajtótörténeti jelentőségű az ügy, a pestisrácok.hu főszerkesztője viszont azt állítja, nem hibáztak, a céljuk csak az volt, hogy figyelmeztessék a Szájer-üggyel behatóan foglalkozó Magyar Hangot arra, náluk sincs minden rendben.

A Szájer József bukását hozó brüsszeli parti után Bayer Zsolt a Hír TV-ben felidézte, hogy az egykori barát egy 12 órás autóút során félve, nagy nehezen vallotta meg, hogy meleg. Ezután két évvel pedig - Bayer állítása szerint - arról mesélt neki, hogy Thaiföldön kisfiúk is rendelkezésre állnak.

A műsor után Szabó Tímea Párbeszéd-képviselő, valamint Tényi István feljelentő is a rendőrséghez fordult azzal, hogy egy pedofilügyet eltitkolni is bűncselekmény. A rendőrség Tényi Istvánnak válaszolt, a hatóság tájékoztatása szerint hivatalból már megindították az eljárást, még a feljelentések beérkezése előtt.

Bayer utólag azt mondta, hogy valószínűleg félreértette a "harcostárs" szavait, és valójában nem keveredett az illető pedofil kalandba.

 

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
Kult Csatlós Hanna 2021. április. 17. 20:00

A „3000 éve elveszett egyiptomi aranyváros” minden volt, csak nem elveszett és nem arany

Különösen jó állapotban tárták fel egyiptomi régészek a körülbelül 3400 évvel ezelőtt létezett város, Aton romjait Luxornál. Vajon kik laktak a házakban, és miért halt ki évezredekkel ezelőtt a település? Miért csak most bukkantak rá a kutatók és ezzel megtalálták-e az egyiptomi Pompejit vagy az afrikai Eldorádót? Bács Tamást, az ELTE Egyiptológiai Tanszékének vezetőjét kérdeztük, aki több mint 20 éve maga is ásatásokat vezet a régióban.